nedelja, 27. avgust 2023

Divje Pivo Rožmarin

Za Festival Nabiralništva so v pivovarni Volk Turjaški zvarili nekaj različic Divjega Piva. V tem primeru ne govorimo o stilu, ampak o pivu, pri katerem so namesto hmelja uporabili različna zelišča - kot v starih časih. V tem primeru so pivu dodali rožmarin.  
 
Velika in kar dobro obstojna rumenkasto-bela glava prekrije le malenkostno motnikavo, skorajda popolnoma jasno zlato obarvano telo tega piva. Aroma je nežno sladka in nekoliko bolj izrazito začinjena, oz. zeliščna. Požirek je v začetku rahlo sladek, sledi srednja grenkoba, zaključi pa se z izrazitim zeliščnim finišom, ki je kar oster in malenkostno trpek. Trajajoč pookus pa še kar pusti to sled na jeziku. 
 
Rožmarinovo Divje Pivo je sicer lahkotnega telesa, a je v svojem značaju kar konkretno zeliščno, zato je morda tudi malo bolj zahtevno v požirku. 
 

Divje Pivo Rožmarin

Moravče pri Gabrovki
 
za Festival Nabiralništva  

Začinjeno pivo

5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → kar pošteno začinjeno, saj tak je bil najbrž tudi namen, ni pa neprijetno, čeprav se malo težje pije

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**



Ni komentarjev:

Objavite komentar