ponedeljek, 3. junij 2019

APE Lady Lavender


Ime: Lady Lavender
Pivovarna: Pivovarna APE, Sevnica

Stil piva: Zeliščno pivo

Vsebnost alkohola: 4,6%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V sevniški pivovarni APE so za posebno festivalsko priložnost pripravili Lady Lavender - pivo s sivko. V osnovi gre za njihov Clair Summer Ale, ki pa so ga še posebej začinili s tem kar precej aromatičnim zeliščem.

Rezultat je zmerno motnikavo pivo zlate obarvanosti, katerega prekriva majhna in puhasta bela glava, ki kar kmalu izgine. Aroma je zelo nežne sorte - predstavijo se zelo blage sladne note, rahel sadni dih in zelo nežen zeliščno-začimbni piš, ki bi morda lahko bil sivkinega značaja (a je zelo neizrazit, zato težko reči). Tudi okus je nežen, saj se srečamo z blago hmeljno grenkobo, ki jo dopolnjuje rahla sladkoba, v finišu pa se pokaže še grenkoben zeliščni značaj.

Lady Lavender, ki je zelo lahkotnega telesa, je v nasprotju s pričakovanju zelo blagega značaja, kjer sivka nikakor ne pride do izraza, oziroma se jo skorajda sploh ne zazna, če se ne potrudiš.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,6 / 5 → pivo sicer nikakor ni neprijetno, je prav preprostega značaja in se ga lahko spije, toda sivka je izjemno preveč zakrita, oziroma skoraj neprisotna - če se nekaj pričakuje v pivu, potem bi moralo biti zaznavno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar