petek, 21. april 2023

Green Gold Metal Unicorn

Metal Unicorn je nastal globoko v čarobnem gozdu in prinaša polne okuse temnega sladu, ki ga je izbral sam kralj samorogov. Medtem pa so prave zvezde v tem napitku kupi hmelja sort Styrian Dragon, Chinook, Idaho 7 in Ahhhroma. V pivovarni Green Gold pravijo, da so s tem zvarili pivo, ki so si ga vedno želeli, a mi še nismo bili pripravljeni naj - sedaj pa smo.  
 
Pivo je stilu prrimerno popolnoma črne barve, velika bež obarvana glava pa puhasto posedi na vrhu kozarca za kar dolgo časa. Aroma je v ospredju prijetno sladka s svojimi sadnimi hmeljnimi notami, predvsem kakšen tropski sadež bi se lahko prepoznal v njej. V ozadju pa popoln nadzor ohranja le malenkost nežnejša, a še vedno zelo prepoznavna aroma praženega sladu. Požirek je kar solidno hmeljno grenkoben, malenkostno oster s svojim značajem, a ne pretirano. V finišu nam mogoče ponudi še nekaj čisto blage sladkobe, medtem ko je pookus lepo pražnat in trajajoč. 
 
Green Goldov metal Unicorn pokaže v svojem dovolj izrazitem značaju tako aromatične in grenkobne lastnosti IPA piva, kot tudi nekoliko pražen značaj, ki ga iščemo v temnih porterjih. Ob tem je lahkotnejšega telesa in po meri ljubiteljev teh, včasih precej bolj pogostega stila piva. 
 
 

Metal Unicorn

Šempeter v Savinjski dolini

Temni IPA

6,5%

Kje naj ga iščem?


  • trgovine Špar (po Sloveniji)
  • Godec Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → konkreten temni IPA, hmeljno aromatičen, solidno grenkoben in kar pošteno pražen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar