ponedeljek, 17. januar 2022

MATT Double Black IPA

Double Black IPA je posebna, buteljčna izdaja piva pivovarne MATT iz osrčja kočevskih gozdov. In kot tak je nekakšna nadgradnja njihovega "navadnega" black IPA zvarka, ki je prav tako prišel na sceno šele pred kratkim. 

Ta dvojni temni IPA je popolnoma črne barve, tanjša bež obarvana glava, ki ga pokrije, pa se dokaj hitro tudi umakne. V nekoliko sramežljivi aromi nam ponuja kombinacijo bolj zaznavnih praženih sladnih not, blago čokolado, ter kar precej bolj zadržano sadje v ozadju, predvsem jagodičevje. Srednja hmeljna grenkoba je travnato-zeliščna v značaju, proti koncu pa preide v pražen, skoraj že kavnat občutek. Ta značaj pa se nadaljuje še v dolgem in kar občutnem ter suhem pookusu.

MATTov Double Black IPA je nekoliko bolj lahkoten v telesu, nič kaj nasiten in z dobro skrito alkoholno stopnjo. Ponuja najbolj značilen karakter temnih piv, ki pa mu doda še tipično hmeljno grenkobo IPA piva. Na koncu pa izpade kar dobro pražen in zna nadomestiti tudi kakšno popoldansko kavo.
 

Double Black IPA

Kočevje

Dvojni temni IPA

7,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → sicer v redu, mogoče mu manjka malo več IPA karakterja predvsem v armi, ampak se lepo pije

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar