ponedeljek, 15. januar 2024

Fabjan Grizzy Black IPA

Po svetlem Grizzlyju je iz Dolenjskih Toplic prihlačal še temni Grizzly. V majhni družinski pivovarni Fabjan so se odločili svojo ponudbo tako nadgraditi še s temnim IPA pivom.   
 
Popolnoma črno telo tega Grizzlyja je v kozarcu skrito pod večjo, čeprav ne ravno obstojno peno bež barve. Aroma nas najprej objame s prijetnim sadnim hmeljnim značajem, sladko-citrusno oabrvanim, ki ga nato le rahlo prevzame pražen pridih. Požirek je srednje nežno grenkoben, v finišu pa pridobi prav tako nežno praženo kvaliteto. V tem duhu pa se le še nadaljuje v nežen, a trajajoč pookus, ki morda pusti na jeziku še kakšno kavno noto. 
 
Grizzly Black IPA kot so ga zvarili v pivovarni Fabjan je lahkotnejšega telesa in preprostega značaja, kar ga dela lahko pitnega. V svojem karakterju pa pokaže tako lastnosti klasičnega IPA piva (aroma in grenkoba) kot tudi okuse stouta (pražen karakter).  

Grizzly Black IPA

Dolenjske Toplice

Temni IPA

5,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → dobro ravnovesje med hmeljno grenkobo, sadno aromatiko in praženim priokusom; zelo pitno

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**



Ni komentarjev:

Objavite komentar