sreda, 22. marec 2017

Back To The Beer Jazzy IPA


Ime: Back To The Beer Jazzy IPA
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor za Back To The Future Jazz Festival

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 7,2%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4,1 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

V Mariboru se bo 23. in 24. marca odvil Back To The Future Jazz Festival. In ker so organizatorji festivala obenem tudi ljubitelji kraft piva, so se z lokalci iz Lobika dogovorili, da jim za festival zvarijo prav posebni pivi. Ena izmed njih pa je tale Jazzy IPA.

Izpod manjše kremaste glave umazano bele barve na sceno priigra harmonična aroma, kjer se prepletajo toni karamele in bolj glasnih tropskih sadežev. Bogata sladna osnova nam na brbončice zaigra s prijetno sladkobo, ki se ji kmalu v duetu pridruži še sadni občutek breskve. Nato pa vokale prevzame zmerna, oziroma rahlo zadržana hmeljna grenkoba, ki se nadaljuje v pookus. Temno jantarno telo je popolnoma motno, gosto in polno, za glasen finiš pa poskrbi še toplina alkohola, ki nas kar malo podžge po grlu.

Zanimiva Jazzy IPA definitivno izstopa zaradi svojega gostega telesa, prav tako pa se lepo pokaže v aromi s sadnim značajem, kot tudi v okusu z zmerno grenkobico. Ravno pravšnje pivo za srkanje ob dobri glasbi, za kar je bilo tudi ustvarjeno.
Kje ga najdem?
  • Jazz Klub Satchmo (Maribor)
  • The Living Room (Maribor)
  • Isabella Food & Wine (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar