torek, 21. marec 2017

Ime: Crazy Duck
Pivovarna: Crazy Duck Brewery, Žiri

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,8%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Na slovensko sceno je iz Žiri samozavestno prikorakala nora račka, pivo stila IPA. Bolj natančno, gre za t.i. 60 minutno IPO, kar pomeni, da so pivovarji med varjenjem 60 minut konstantno dodajali hmelj, kar naj bi pivo naredilo edinstveno.

V aromi tega zvarka nas pozdravi rahlo sramežljiv sadni vonj sladkih sadežev, ne manjka pa niti smolnatih not, borovcev, ter čvrste sladne opore, ki je še bolj izrazita na začetku. Temno jantarno telo je zelo motno, za krajši čas pa ga pokrije še rahlo umazana bela glava. Solidna hmeljna grenkoba nas spremlja od samega začetka pa čisto do konca. V bistvu pa še naprej, saj jo bomo še dolgo občutili v trajajočem pookusu, kjer izrazi še svojo zeliščno stran.

Tako ej Crazy Duck IPA dokaj polnega telesa, ki nas zvabi s svojo nežno aromo, nato pa nas udari s solidno stopnjo tistega, kar v IPA pivu iščemo - grenkobo. Takšna, klasična IPA brez pretiranih sadnih priokusov. Direktna, pitna in prijetna.  
Cena: 2,70€ (0,33l; steklenica) - Že v redu, Primož (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • trgovine Lidl (po Sloveniji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.