torek, 14. marec 2017

Ime: Krampus
Pivovarna: Pivovarna San Nicolo, Ankaran

Stil piva: Stout
Vsebnost alkohola: 5,3%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2 / 5 → če res ni drugega
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 3/10)

Med ljudmi je Krampus bolje poznan kot parkelj, ki spremlja dobrega Miklavža. No, v Ankaranu pa je Krampus od nedavnega znan tudi kot popolnoma novi stout lokalne pivovarne San Nicolo. Pa da vidimo, če nam bo dal vraga.

Izpod manjše in ne pretirano obstojne bež glave se plaho priplazijo zelo blage sladne arome, kjer bomo z nekaj truda vendarle prepoznali čokolado in praženi dih. Kot oglje črno telo je zelo vabljivo, lahkotnejšega značaja ter svilnate teksture. Okus se predstavi bolj pogumno - najprej nam podari blago sladkobo, ki jo nato v finišu preplavi nežno praženi občutek. Le-ta nato še dolgo postane na jeziku, a se na žalost pomeša z rahlo kovinskim občutkom in nekaj kiselkastega dodatka.

Zaradi svoje lahkotnosti in neizrazitih lastnosti, nekoliko bolj kot stout deluje kot preprost temni ležak. Tudi zaradi tega bo našel svoje oboževalce. Da bi res lahko navdušil tudi ostale, potrebuje nekaj polnosti telesa, arome in okusa. Tak pa nam v spominu ostane le zaradi svojega motečega kovinskega priokusa. Prostor za izboljšavo definitivno je.
Kje še ga najdem?
  • Pivovarna in Pizzeria San Nicolo (Ankaran)
  • Bariera (Izola)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.