četrtek, 30. marec 2017

Ime: Rokovnjač Leprechaun
Pivovarna: Pivovarna Lukovica, Lukovica

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,2 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Ker si praznovanja St. Patrick's Day skorajda ne gre predstavljati brez zelenega piva, so za le-tega letos poskrbeli pri Rokovnjaču - zvarili so namreč zelenega irskega škratka. Pazite je bilo treba le, da nas ni uščipnil.

Na prvi pogled zelen kot prelepa irska pokrajina se Leprechaun pokrije še s srednje veliko zelenkasto-belo glavo, ki tam kar postoji. V aromi nas najprej pozdravi sladni značaj, na čelu s srednjimi kruhastimi notami, iz ozadja pa jih nežno uravnovesi še travnati hmeljni dih. Zaradi velike vsebnosti mehurčkov deluje pivo zelo osvežilno, s svojo zelo solidno grenkobo travnatega značaja pa je tudi zelo okusen. Nekaj limonastega dodatka, ki še poudari svežino, rahla sladna hrbtenica in zaključek s trajajočim in izrazitim travnim pookusom.

Zeleni Leprechaun je tako zelo svež in osvežilen ležak lahkotnega telesa, ki ima precej izrazit hmeljnati značaj s svojimi travnatimi notami in nekoliko manj občuten kruhasti občutek kot Rokovnjačeva klasika. Preprosto piten.  
Cena: 3,40€ (0,5l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.