ponedeljek, 20. marec 2017

HumanFish Fatt Irish


Ime: Fatt Irish
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: Irski rdeči ale
Vsebnost alkohola: 7,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,3 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

Za obeleženje St. Patrick's Day so v vrhniško pivovarno pripeljali enega konkretnega Irca. No, v bistvu so ga tam zvarili in ga v tradicionalni otoški "cask ale" obliki ponudili gostom njihove točilnice - to je Fatt Irish, dvojni irski ale.

Ko se pivo zaradi posebnega načina točenja lepo umiri, se pred nami pojavi zelo moten, temno bakreni zvarek, pokrit z lepo in kremasto glavo umazano bele barve. Zelo prijetna sladna aroma prevladuje s karamelnimi notami, za še lepši vtis pa poskrbijo vabljivi in sladki sadni toni, ki kasneje povsem prevzamejo nadzor. Nekoliko lahkotnejše telo je izredno svilnato ter s kremastim značajem. Na začetku se predstavi z nežnejšo sladkobo karamele, sledi ji tropsko sadje v bolj zaznavni meri ter za konec še nekaj grenkobe in kar trajajoč pookus.

Fatt Irish je neizmerno všečen in konkreten irski ale, lahkotno piten in predvsem bogatega okusa. Oplemeniti ga še topel občutek alkohola v finišu, ki nas lepo pogreje, a ne podžge. Nekaj kar bi si želeli piti tudi ostale dni v letu in ne samo na Patrikov dan.   
Cena: 1,65€ (0,25l; točeno) - HumanFish TapRoom (Vrhnika)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar