ponedeljek, 20. marec 2017

Ime: Fatt Irish
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: Irski ale
Vsebnost alkohola: 7,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,3 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

Za obeleženje St. Patrick's Day so v vrhniško pivovarno pripeljali enega konkretnega Irca. No, v bistvu so ga tam zvarili in ga v tradicionalni otoški "cask ale" obliki ponudili gostom njihove točilnice - to je Fatt Irish, dvojni irski ale.

Ko se pivo zaradi posebnega načina točenja lepo umiri, se pred nami pojavi zelo moten, temno bakreni zvarek, pokrit z lepo in kremasto glavo umazano bele barve. Zelo prijetna sladna aroma prevladuje s karamelnimi notami, za še lepši vtis pa poskrbijo vabljivi in sladki sadni toni, ki kasneje povsem prevzamejo nadzor. Nekoliko lahkotnejše telo je izredno svilnato ter s kremastim značajem. Na začetku se predstavi z nežnejšo sladkobo karamele, sledi ji tropsko sadje v bolj zaznavni meri ter za konec še nekaj grenkobe in kar trajajoč pookus.

Fatt Irish je neizmerno všečen in konkreten irski ale, lahkotno piten in predvsem bogatega okusa. Oplemeniti ga še topel občutek alkohola v finišu, ki nas lepo pogreje, a ne podžge. Nekaj kar bi si želeli piti tudi ostale dni v letu in ne samo na Patrikov dan.   
Cena: 1,65€ (0,25l; točeno) - HumanFish TapRoom (Vrhnika)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.