petek, 10. marec 2017

Ime: Dark Lager
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,7 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Po seriji različic svetlega ležaka, ki jih v Malem Gradu zvarijo v manjših količinah in nato ponudijo le v točeni obliki (v glavnem le v svoji Točilnici), je sedaj na vrsto prišel še njihov temnejši brat, pravi temni ležak.

Temno rjav, v bistvu že skorajda črn ležak se pokrije s kremasto peno bež barve, manjše velikosti a zelo lepo obstojno. V vrčku se skrivajo zelo prijetne čokoladno-karamelne note, najprej nekoliko sramežljive, ki pa nato počasi napolnijo naš nos. Izredno kremasto in svilnato polno telo se nam predstavi s kratkotrajno sladkobo, sledi ji kar konkretno pražen priokus, mogoče celo nekoliko kavnat, na koncu pa se pridruži še blaga, travnata grenkoba hmeljčiča.

Simpatičen temni ležak polnega okusa izstopa po nekoliko bolj izrazitem praženem karakterju, njegova glavna odlika pa je predvsem kremasta polnost, ki res nasiti. Vse to ga naredi prijeten nadomestek za jutranjo kavico.
Cena: 1,90€ (0,3l; točeno) - Točilnica Mali Grad (Kamnik)

Kje še ga najdem?
  • Pub Pod Skalo (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.