ponedeljek, 13. marec 2017

Lampelj Veles


Ime: Veles
Pivovarna: Pivovarna Lampelj, Kamnik

Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,1 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Veles, bog zemlje, voda, gozdov in podzemlja je poleg Peruna eden vrhovnih slovanskih bogov, ki naj bi bil sposoben tudi spreminjanja oblik. V mitologiji naj bi temačni Veles razjezil svetlega Peruna, boga groma, ki ga je tako napadel s svojimi strelami - in tako, kadar strela udari v drevo ali skalo, naj bi se to zgodilo zato, ker se je tam skriva Veles.

Veles se iz podzemlja prikrade kot popolnoma črna prikazen, na kateri za kratek čas postoji za dober prst bež glave. Napade nas s prijetno, ne pretirano sladno usmerjeno aromo v kateri izstopajo čokoladni toni s pridihom blage vanilije - vse skupaj pa deluje kot kakšen vabljiv, z rumom prepojen biskvit, ki kasneje pridobi še rahel kavni karakter. Naše brbončice pa se nato srečajo s kar solidnim grenkobnim značajem hmelja, za dodatek pa poskrbi nekoliko bolj zadržana pražena nota. V pookusu pa zavlada nekoliko močnejši zeliščni priokus, ki nato kar dolgo poleži tam.

S svojo vabljivo aromo temačni Veles obeta še za odtenek ali dva več kot nam potem prinese s svojimi lastnostmi. Morda ga nekoliko zmanjka na telesu in nekoliko preostro udari z zeliščnim značajem. Vseeno pa ga bo z veseljem pregnali iz kozarca.  
Cena: 2,70€ (0,5l; steklenica) - Že v redu, Primož (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar