ponedeljek, 13. marec 2017

Ime: Veles
Pivovarna: Pivovarna Lampelj, Kamnik

Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,1 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Veles, bog zemlje, voda, gozdov in podzemlja je poleg Peruna eden vrhovnih slovanskih bogov, ki naj bi bil sposoben tudi spreminjanja oblik. V mitologiji naj bi temačni Veles razjezil svetlega Peruna, boga groma, ki ga je tako napadel s svojimi strelami - in tako, kadar strela udari v drevo ali skalo, naj bi se to zgodilo zato, ker se je tam skriva Veles.

Veles se iz podzemlja prikrade kot popolnoma črna prikazen, na kateri za kratek čas postoji za dober prst bež glave. Napade nas s prijetno, ne pretirano sladno usmerjeno aromo v kateri izstopajo čokoladni toni s pridihom blage vanilije - vse skupaj pa deluje kot kakšen vabljiv, z rumom prepojen biskvit, ki kasneje pridobi še rahel kavni karakter. Naše brbončice pa se nato srečajo s kar solidnim grenkobnim značajem hmelja, za dodatek pa poskrbi nekoliko bolj zadržana pražena nota. V pookusu pa zavlada nekoliko močnejši zeliščni priokus, ki nato kar dolgo poleži tam.

S svojo vabljivo aromo temačni Veles obeta še za odtenek ali dva več kot nam potem prinese s svojimi lastnostmi. Morda ga nekoliko zmanjka na telesu in nekoliko preostro udari z zeliščnim značajem. Vseeno pa ga bo z veseljem pregnali iz kozarca.  
Cena: 2,70€ (0,5l; steklenica) - Že v redu, Primož (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.