četrtek, 16. marec 2017

Ime: Sour
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Kisli ale
Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,2 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 14/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Za mariborske pubece iz Lobika smo že velikokrat omenili, da pri ustvarjanju piva zelo radi eksperimentirajo in preizkušajo nove stvari. Tako je sedaj na vrsto prišla tudi kislica, kislo pivo, ki se je v bistvu že kar nekaj časa pričakovalo in napovedovalo.

Lobikov Sour se pokaže v na oko prijetni, sončno oranžni barvi popolne motnosti ter skorajda brez trohnice glave, oziroma le-ta ekspresno hitro pobegne. V naš nos v trenutku priplava srednje močna kiselkasta aroma z notami belega vina in nežnejšim kletnim pridihom, ozadje pa na hitro spomni še na začimbe za kuhano vino. Super osvežilna kislina tega zvarka je zelo lahko zaznavna in občutna, a kiselkasti značaj vseeno ni pretiran, oziroma je dovolj zmeren, da lahko v pivu brez težav uživamo. Na koncu pa naša usta vseeno še kar nekaj časa vleče skupaj.

Zaradi svojega lahkotnega, skorajda poletnega telesa v kombinaciji s svežim in izjemno osvežilnim duhom tega piva zmanjka skorajda v trenutku. Vseeno pa zvarek vsebuje kar konkretnih 7%, ki so popolnoma zakriti, zato previdno. Za tiste ljubitelje, ki se že malo razumejo s kislimi pivi.
Cena: 2,90€ (0,25l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.