petek, 17. marec 2017

V zadnjih dneh, oz. tednih, smo v reklamnih prospektih različnih trgovin, ki jih poštarji tako z veseljem stlačijo v naše nabiralnike, lahko zagledali vedno večje število kraft piv domačih pivovarjev. Zato smo se odločili malo bolj podrobno raziskati, kaj vse se najde v naših trgovinah.

Trenutno pa se kar nekaj domačih varov najde tudi v trgovinah Hofer in Lidl. Iz sredine Hoferjevega kataloga nas veselo pozdravlja glavni mojster pivovarne Maister, ki v njihovih trgovinah ponuja svoja odlična zvarka.
V Lidlu pa se poleg Tektonika, ki je že pred časom našel svojo pot v trgovine, sedaj nahajajo kar trije slovenski pivovarji. Na Lojtr'ci domačih so svoje mesto namreč našli Slovenian Ale pivovarne Lobik, Pale Ale gorenjskih Brew Revolt in tudi popolnoma nova pivovarna na slovenski sceni, Crazy Duck Brewery. S polic vas namreč gledajo (oz. bodo gledale od ponedeljka) štiri račke - IPA, APA, Oatmeal Stout in Ruby Ale.
Daleč največja kraft ponudba piva pa še vedno pripada Leclercu, ki nam na svojih policah ponuja piva iz stalne ponudbe pivovarn Bevog, Pelicon, Carniola, HumanFish, Tektonik in Hopsbrew.

V večjih hipermarketih nekoč najboljšega soseda Mercatorja lahko najdemo Maistra, Vizirje in Tektonike, prav tako pa tudi zvarke iz Hopsbrew in HumanFish. V Šparu pa nas s polic poleg trojčka iz pivovarne Maister gleda tudi dvojec Knapov, ki je tam svoje mesto dobil s sodelovanjem v oddaji Štartaj Slovenija.

3 komentarji:

 1. Je že vredu, da se Slo craft piva dobi po supermarketih in ne rabim nabvljat v LJ ali preko neta. Zanimivo pa je, da so pive po teh supermarketih pol eura ali pa tudi več cenejše kot pri naših trgovinah, ki so specializirane za pivo in po e-trgovinah s pivsko ponudbo... Kaj praviš na to?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Kaj pa če veliki trgovci lahko znižajo maržo, glede na večje količine, ki jih kupijo od pivovarja kot pa manjše trgovine s pivom???

   Izbriši
  2. Ne bi vedel čisto kako je res s tem, ampak bi se nekako kar strinjal z mooves2inspire

   Izbriši

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.