četrtek, 23. marec 2017

Ime: Irish Red
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Irski ale
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

17. marec je bil dan, ko se je po svetu praznoval St Patrick's Day in poleg so se seveda spile ogromne količine irskega piva. No, v Malem gradu pa so za ta dan pripravili domačega irca in sicer Irish red, pravi irski ale za bolj avtentično praznovanje tega praznika piva.

Rdeči Irec se v kozarcu pokaže motne in žareče bakreno rdeče barve, pokrit z minimalno, a kremasto penico umazano bele barve. Blaga sladna aroma, kateri vladajo karamelne note s sladkim značajem, je kljub svoji nežnosti vabljiva, poleg pa se znajde še rahel dih kosmičev. Nizka karbonacija v tem zvarku poudari sladni značaj, kjer bomo najprej okusili rahlo sladkobo simpatične karamele, v zaključku pa še nekoliko pražen priokus za dodatek. Vse skupaj se na koncu zaključi s krajšim, a zelo prijetnim pookusom.

Prijetno rdečkasto pivo je razmeroma polnega in kremastega telesa ter skorajda brez mehurčkov - na ta način tako izkazuje tisti res pravi, otoški (irski) karakter. Še kakšen več in počutili se bi kot da smo res tam.  
Cena: 2,60€ (0,5l; točeno) - Stara Fabrka (Domžale)

Kje še ga najdem?
  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.