petek, 15. september 2017

Ime: Punk Rock Holiday - Yuzu Mexican Lager
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,4%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

V avgustu se je v Tolminu odvil festival Punk Rock Holiday za katerega so v Bevogovi delavnici pripravili ležak v mehiškem stilu, kateremu pa so za bonus in poseben čar dodali še eksotični yuzu - nekakšna japonska limona.

V naš nos izpod velikanske bele milnate glave pridirjajo odločne citrusne limonine note (to bo najbrž ta yuzu), ki jih kasneje le nekoliko obvladajo sladni kruhasti toni, a yuzu še vedno ostaja kralj v aromi. Zmerno kiselkasti, citrusni karakter se lepo občuti tudi v okusu, dopolni pa ga zmerna grenkoba s katero ustvarita lepo zaznaven kontrast. Grenkobni karakter pa v pookusu pusti še dolgo sled v tem popolnoma motnem slamnato obarvanem pivu.

Lahkotni ležak izjemne arome je resnično osvežilnega in svežega duha. Pivcu ponudi nekaj nekoliko drugačnega in celotno gledano deluje simpatično in predvsem okusno. Ta tiste trenutke, ko ti je vseeno za vse drugo (kot v pravem punk duhu).
Kje še ga najdem?
  • Beerightback (Ljubljana)
  • Pivohram Golar (Gornja Radgona)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.