petek, 29. september 2017

Ime: OL #8 Pale Ale
Pivovarna: Tektonik Kraft Pivovarna, Ljubljana

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,4 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Tektonikova Odprta Liga, serija izvenserijskih piv, ki so na voljo le dokler so, je na Pivomaniji v Ajdovščini pozdravila svojega novega, že 8. člana - preprosti in lahkotni Pale Ale.

Tektonikov Pale Ale se prikaže v motni oranžni barvi, pokrit s srednje obstojno kremasto glavo bele barve. V pivu povsem prednjači travnati karakter, ki ga v aromi začinijo še sveže sadne arome domačih sort sadja - hruške in jabolke. V okusu se srečamo s srednje izrazno hmeljno grenkobo, ki se kasneje nadaljuje še v trajajoč, travnato-zeliščno obarvan pookus.

Osmica je tako pivo srednje lahkega telesa, ki s svojimi travnatimi značilnostmi deluje kar precej ležakasto in neizrazno. Sicer preprosto pitno, a to je tudi vse - ne ponudi pa nič kaj posebej konkretnega.
Kje še ga najdem?
  • Pivomanija (Ajdovščina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.