sreda, 20. september 2017

Ime: Juiceperado
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Sela pri Ihanu

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 4 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Po izjemnem Juicy IPA, se pivovarna Hopsbrew na sceno vrača z novim sadnim razbojnikom. Očitno jim še kar ni zadosti varjenja New England stilov piva, saj so tokrat namreč pripravili Juiceperado - nekoliko nežnejši, a še vedno konkretno sadni APA zvarek.

Lahkotni sadjevček iz Hopsbrewa je zelo motne (po pričakovanjih), slamnato rumene barve, skriva pa se pod veliko belo penasto glavo. Preplavi nas z zelo izrazito in sočno agrumasto aromo, v kateri izstopata limona in limeta, hrbtenico pa sestavlja blag kruhasti slad. Lahkotnejša hmeljna grenkoba se združi z lepo izstopajočim citrusnim značajem, v krajšem pookusu pa pivo pusti poznan občutek limonastih bombonov.

Lahkotno pivo izjemne svežine in osvežilnega duha, ki se ga da piti kot sokec. Mogoče ne doseže v popolnosti svojega Juicy NEIPA brata, kar je bilo za pričakovati, a tega mu res ne gre zameriti. Še vedno gre namreč za res odlično juicy pivce.
Kje še ga najdem?
  • Pivomanija (Ajdovščina)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.