četrtek, 21. september 2017

Ime: White IPA
Pivovarna: Castra Pivovarna, Ajdovščina

Stil piva: Pšenični IPA
Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,8 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Pivovarna Castra, ki je ime dobila po rimski utrdbi v njihovi Ajdovščini, je za lansiranje svojega premiernega piva izbrala odlično Pivomanijo, na kateri so se predstavili s svojim White IPA zvarkom. Pšenični ale s hmeljnimi priokusi, ki je nastal "malo po nesreči, ampak z vso resnostjo."

Castrin pšenični IPA se pivskemu svetu predstavi z zelo nežno sadno noto v aromi, poleg pa ga spremlja solidna sladna hrbtenica. Pod srednje veliko in lepo obstojno belo glavo se skriva zelo motno zlato-rumeno telo, v katerem veselo plava izobilje mehurčkov. Solidna hmeljna grenkoba ima proti koncu rahlo poprast karakter z nekaj dodatka blagih zelišč. Le-ti pa v pookusu dobijo konkretno zelično-grenkoben priokus, ki traja.

Pivska premiera nežnejšega okusa, ki še ne bo povzročila viharja na sceni in navdušila bolj zahtevne pivce. Bo pa lepo stekla po grlu, po njem pa bodo lahko segli tudi tisti, ki jim pšenična piva niso ravno najbolj ljuba.
Kje še ga najdem?
  • Pivomanija (Ajdovščina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.