sreda, 27. september 2017

Ime: Who Cares Editions Frida Berliner Reisse
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Berliner weisse
Vsebnost alkohola: 3,5%
Na voljo: pločevinka - točeno

Ocena: 4,4 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

V obdobju poletne pripeke je iz Bevoga prispela še druga lahkotna deklina. Osvežilna "kislica" berlinskega pšeničnega stila, ki sliši na ime Frida, v sebi skriva sočno pasijonko in še kaj.

Frida nas v trenutku oblije s prijetnimi in intenzivnimi tropskimi aromami sočne pasijonke, ki ji še dodaten čar podari kiselkasti značaj (nekoliko vinski). Kasneje lepo zadiha tudi črni ribez, ki nato prevzame primat. Popolnoma motno telo slamnato-rumene barve na vrhu nosi večjo puhasto glavo bele barve, pod njo pa se skriva solidno kiselkasti okus sadnega značaja. Le-ta usta potegne kar nekoliko skupaj že v prvem trenutku, nato pa se počasi omehča in za sabo pusti krajši pookus.

Lahkotno telo, nizka alkoholna stopnja in prijeten kiselkasti značaj zagotavljajo, da je Frida zelo simpatično pivo izjemne svežine in osvežilnega duha. Vabljivosti pa ogromno doda tudi osvajajoča sadna aroma in tako je Frida nekaj, po čemer bi lahko segali celotno poletje. 
Cena: 3,50€ (0,33l; pločevinka) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Dobra Poteza (Ljubljana)
  • Sax Pub (Ljubljana)
  • Isabella Food & Wine (Maribor)
  • Pivohram Golar (Gornja Radgona)
  • Kavarna Bodi (Ptuj)
  • MC Brežice (Brežice)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.