nedelja, 17. september 2017

Ime: Canis Lupulus
Pivovarna: Carniola Brewrey, Žirovnica

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točen

Ocena: 3,5 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Canis Lupulus, na grobo prevedeno kot "volčji hmelj" je najnovejši zvarek, ki prihaja izpod gorenjskih vršacov. Pravijo, da je bil ustvarjen "z mislijo na vse ljubitelje svežih, izrednih, naravnih, poletnih in osvežilnih okusov".

Samotni volk se priplazi iz svoje motne, oranžno-jantarne votline, ki je skrita pod veliko in zelo kremasto glavo, rahlo umazano bele barve. V aromi prevladujejo sadni hmeljni toni z breskvami, ter zanimivimi notami žvečilnega gumija in melone. Srednje izrazito hmeljno grenkobo nekoliko ublaži sadni karakter, v finišu in sledečem srednje dolgem pookusu pa volkec pridobi še nekoliko zeliščno-grenkoben značaj.

Srednje lahkotnega telesa z zanimivim "volčjim" karakterjem, ki potrebuje nekaj požirkov, da se ga navadimo - kakšna groza, kajne. Simpatično piten ale, v katerem lahko brez težav počasi uživamo. 
Kje še ga najdem?
  • Carniola Taproom (Žirovnica)
  • Pivomanija (Ajdovščina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.