četrtek, 07. september 2017

Ime: Svarun
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Angleški svetli ale
Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,3 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Bolj slovensko kot je debel krap, ki s harmoniko v eni in pivom v drugi roki okrog Bleda jaha kokoš, skorajda ne gre. Torej, bolj slovensko kot je Svarun, ale zvarjen s slovenskimi sortami hmelja pa tudi ne.

Svarun prijezdi v temnejšem jantarnem odtenku in pokrit z majhno glavo bele barve. V aromi nam ponudi sladke tone bolj domačih sort sadja (jabolka in hruške), poleg pa se znajde tudi kakšen citrusni dih. Ta prijeten sadni vonj pa lepo dopolni še nekoliko bolj izrazit cvetlični duh malo kasneje. Uravnovešeno pivce pokaže svoj nežen karamelno-piškotni značaj, proti koncu pa ga uravnoteži lahkotnejša hmeljna grenkoba. Celota pa se zaključi še s kratkim pookusom.

Prijetno aromatični Svarun se pokaže kot osvežilno pivo nekoliko bolj nasitnega telesa, v katerem pa je z lahkoto zapaziti tudi značilni angleški karakter.
Cena: 2,85€ (0,5l; steklenica) - Pivoljub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Fontana Piva Zeleno Zlato (Žalec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.