nedelja, 24. september 2017

Ime: Session Ale
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Lahki IPA
Vsebnost alkohola: 4,6%
Na voljo: točen

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Od Lobikov smo že navajeni in od njih že kar pričakujemo, da za vsak festival piva pripravijo kaj novega za poskusiti. Tako so v Ajdovščino na Pivomanijo pripeljali tudi sveži Session Ale.

Nižjealkoholni Lobik se v kozarcu prikaže v izjemno motni sončnično-rumeni barvi, pokrit le s tanko puhasto glavo bele barve. V pivcu prevladuje citrusni karakter, ki se v aromi pokaže z izrazito limono in prevladuje nad nežnim sladnim ozadjem. Svoje doda še rahlejša grenkoba, zaključek citrusno obarvanega piva pa je zelo suh, z dolgim in lahkotnejšim pookusom.

Resnično osvežilno pivo lahkotnega značaja, sicer brez kakšnih konkretnejših odstopanj, a prav zelo primerna poletna izbira. Še posebej, ker lahko zaradi nižje stopnje alkohola spijete tudi kakšnega več.
Kje še ga najdem?
  • Pivomanija (Ajdovščina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.