sreda, 20. junij 2018

Ime: American Pale Ale Karavane Domačih Pivovarn
Pivovarna: Crazy Duck Brewery, Žiri

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: točeno - steklenica


Na sedaj že tradicionalni karavani Domačih Pivovarn večkrat radi postrežejo tudi s posebnim festivalskim pivom. Letošnjega so organizatorji iz Zavoda Prevhub zvarili s pomočjo pivovarne Crazy Duck, nastal pa je ta klasični ameriški pale ale.

Festivalska kolaboracija se predstavi z zelo prijetnimi, mogoče malenkost nežnejšimi sadnimi hmeljnimi aromami, ki prinesejo tropske sadeže in agrume - klasičen, a zelo všečen APA vonj, ki kasneje prevzame nekoliko zeliščen značaj. Rahlo motno zlato telo se v kozarcu pokrije s srednje veliko belo glavo, ki se ji nato prav nikamor ne mudi. Solidna grenkoba ima kar precej izrazit značaj, ki se pokaže s travnimi in zeliščnimi notami. Le-te so kar nekoliko ostre, nadaljujejo pa se še v trajajoč pookus.

Ta festivalski zvarek je lahkoten in nezakompliciran, primeren za uvod v festivalsko dogajanje in degustiranje na Karavani Domačih Pivovarn. Nežen po eni strani (v aromi), po drugi pa precej bolj ostre (v okusu).
Cena: 3,00€ (0,33l; steklenica) - Karavana Domačih Pivovarn (Škofja Loka)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → neškodljiv in brez velikih posebnosti, a vseeno zame nekoliko zeliščno preoster v okusu
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.