sobota, 30. junij 2018

Ime: Svetlo
Pivovarna: Pivovarna Zvezda, Murska Sobota

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V murskosoboški gostilniški pivovarni so pivo varili že leta 1999, a se je po kar dolgem postu pivovarna nato v takšni obliki kot je sedaj zagnala zopet lansko leto. Njihov vlečni konj je svetli ležak Zvezda, varjen po češki recepturi s slovenskima hmeljema Aurora in Styrian Golding.

Tipičen, rahlo motnikav zlato obarvani izgled tega ležaka dopolni še srednje velika puhasta bela pena, ki je srednje obstojna. Pričaka nas sladno obarvana aroma z notami belega kruha, ki je precej izrazit. Prvi okus pripade blažjemu občutku kruhaste sladkobe, ki jo dopolni še prav tako nežna grenkoba. V končnici je prisoten rahel kovinski priokus, ki se skupaj z grenkobnim značajem nadaljuje še v nežnejši pookus.

Zvezda Svetlo je tipičen, kruhasto orientiran svetli ležak domačih gostilniških pivovarn. Je lahkotnega telesa in ne pretiranih lastnosti, torej primeren za širši krog pivcev.
Cena: 1,40€ (0,2l; točeno) - Pivnica Zvezda (Murska Sobota)
  • Pivnica Zvezda (Murska Sobota)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,4 / 5 → povprečen svetli ležak, ki nič kaj posebej ne izstopa, vtis pa nekoliko pokvari neprijeten kovinski priokus
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 4/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.