nedelja, 3. junij 2018

Kje se bo dogajalo - poletje 2018


🍻 Marbeerger Fest (1.6.2018)

Za vse ljubitelje piva, žara in rock glasbe se bo v Mariboru odvil ta kulinarični in glasbeni dogodek, ki ga bodo popestrili tudi domači kraft pivovarji. Predstavili se bodo Maiser, LiLa MiSa, Mister, Lobik, APE, Crazy Duck in Komunajzer.

Dogodek se bo odvil na mariborskem Glavnem trgu v petek, 1. junija. Več informacij pa na njihovi FB strani dogodka Marbeerger Fest.


🍻 4. Obletnica pivovarne Mali Grad (2.6.2018)

Kamniška pivovarna Mali Grad bo tudi letos obeležila novo leto svojega delovanja s posebnim dogodkom. Na praznovanje svojega 4. rojstnega dne so povabili bogato ponudbo svojih točenih piv, glasbeno rajanje in BBQ specialitete. Poseben gost večera pa ne bo pivo, ampak kar gin, kajti tekom leta so se v pivovarni podali tudi v destilacijske vode.

Praznovalo se bo jasno v in pred Točilnico Mali Grad v Kamniku, in sicer v soboto 2. junija. Več informacij o samem dogodku pa na FB strani 4. Obletnica pivovarne Mali Grad.


🍻 Pir 'n' Gril (7. - 9.6.2018)

Že tretje leto zapored se bo v mesecu juniju dogajalo tudi na Ptuju. Tam se bo namreč odvil festival kulture in kulinarike Pir 'n' Gril, kjer že po imenu sodeč ne bo manjkalo niti dobro pivo. Za spremljavo se bo dalo nasmejati tudi stand-up komikom, poslušati kakšen dober komad in pojesti kaj okusnega. Pivovarski vrhunec pa sledi v soboto, ko se bo obiskovalcem predstavilo kar nekaj domačih in tujih piv - Frizi Beer, Hopsbrew, HumanFish, Lizina Varilnica Piva, Lobik, Mad Scientist, Medvedgrad, Pivarna, Reservoir Dogs, Ressel, The Garden Brewery, Zmajska Pivovara.
Dogodek se bo odvijal pri Kavarni Bodi, ptujskemu ambasadorju dobrega piva, in sicer od 7. do 9. junija. Za več informacij pa kar tukaj - Pir 'n' Gril 2018


🍻 Festival Piva & Kulinarike Vodice (9.6.2018)

Tudi v Vodicah se bo v letošnjem letu odvil manjši festival piva, na katerem organizatorji obljubljajo hrano okoliških ponudnikov, glasbeno spremljavo skupine Mali Oglasi Band in 5 lokalnih pivovarjev - Lamplej, Mister, Barut, Maister in Brew Revolt.

Več informacij o dogodku, ki se bo odvil 9. junija, pa najdete tudi na FB strani dogodka Festival Piva & Kulinarike Vodice.


🍻 Karavana Domačih Pivovarn in Kranska Kuhna (9.6.2018)

Druga postojanka naše najljubše karavane bo tudi letos v Kranju, kjer bo svoje pivovarske moči združila še s Kransko Kuhno. Kot je pri karavani v navadi, se obeta manjše število domačih kraft pivovarjev, ki jih ponavadi ne srečujemo na ostalih dogodkih. 

Tudi letos se bo dogodek odvil na letnem vrtu gradu Khislstein, tam pa bo pivo teklo v soboto 9. junija. Več informacij pa na njihovi FB strani Karavana Domačih Pivovarn in Kranska Kuhna.


🍻 3. Festival Piva Dolenjske Toplice (10.6.2018)

Že tretje leto zapored pa se bo dorbo pivo točilo tudi v Dolenjskih Toplicah, kjer se bo odvil manjši festival piva, na katerem se bodo predstavili nekateri domači varilci te super pijače.

Dogodek se bo letos odvil na ploščadi pred Kulturno Kongresnim Centrom Dolenjske Toplice, in sicer v nedeljo 12. junija. Več informacij pa na 3. Festival Piva Dolenjske Toplice.


🍻 Komasutra Festival (16.6.2018)

Prav poseben dogodek pa se pivoljubcem obeta v srednini meseca v Šempetru v Savinjski dolini. V pivovarni Green Gold Brewing se bodo lahko pohvalili z najsodobnejšo polnilno linijo za pločevinke daleč naokoli in za otvoritev se spodobi tudi kaj spiti in pojesti. Za hrano bo poskrbel okusni celjski Stari Pisker, za pivo pa 14 točenih zvarkov - polovica izmed njih se bo premierno (!!!) pridružila iz tujine. Vse skupaj pa bodo začinili še nastopi glasbenih skupin, torej se obeta en super dogodek. 

V dolini zelenega zlata se bo dogajalo v soboto 16. junija pri pivovarni Green Gold Brewing. Za več informacij o dogodku, ter nestrpno spremljanje katere goste iz tujine boste lahko spili, pa kar na Green Gold Brewing - Komasutra Festival.


🍻 6. Cameralov Festival Mikropivovarjev (22.6.2018)

Proti koncu meseca se bo pivovarsko dogajanje selilo na takrat že zelo lepo ogreto obalo, kajti v Kopru se bo v organizaciji odličnega Cameral Bara odvil že 6. festival mikropivovarjev. Poleg piva organizatorju obljubljajo tudi zibanje v dobrih ritmih in tudi omamno kulinarično razvajanje. Na dogodku se seveda obeta tudi nekaj zanimivih, do sedaj še ne ravno pogosto preizkušenih lokalnih zvarkov.
Dogodek se bo sedaj že drugo leto zapored odvil v središču Kopra na Titovem trgu, tam pa vas pričakujejo v petek 22. junija. Več informacij seveda na FB strani dogodka - 6. Cameralov festival Mikropivovarjev

.
🍻 Festival Dobrega Piva - Lajbah 4x6 (23.6.2018)

Zanimiv pivsko obarvani dogodek pa konec meseca pripravljajo tudi v ljubljanskem super kraft lokalu Lajbah. Gostili bodo namreč prvi festival dobrega piva na katerem se bodo predstavile le 4 pivovarne, a vsaka s po 6 pipami - kar skupaj nanese kar 24 pip odličnega piva. Tokrat bodo domača piva zastopali Reservoir Dogs in Barut, gostujoče pa Antica Contea in Wild Beer. Poskrbljeno pa bo tudi za glasbeno kuliso in dobro hrano. 

Dogodek se bo odvil v Pivnici Lajbah, na terasi ter na obrežju Ljubljanice, kjer bodo s kozarci ofličnega piva nazdravljali v soboto 23. junija. Če vas zanima še kaj več - Festival Dobrega Piva - Lajbah 4x6.


Ni komentarjev:

Objavite komentar