sobota, 09. junij 2018

Ime: Svetlo
Pivovarna: Pivovarna Prunk, Sežana

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno - plastenkaHotel Prunk iz Sežane je med lokalci poznan tudi potem, da obiskovalcem svoje restarvacije postreže tudi s svojim lastnim, doma zvarjenim pivom. Kot je v navadi v takšnih pivovarnah, je glavni med njimi svetli ležak.

Svetli Prunk se predstavi z izrazito sladno aromo z značajem belega kruha, ki prevlada v tem motnem, zlato obarvanem pivu. Za krajši čas je pivo pokrito še z belo puhasto glavo, ki pa se kmalu umakne. Precej konkretna grenkoba in močan travnati značaj zaznamujeta okus tega piva, spremlja pa ju še kar nekaj kvasastega priokusa. Vse skupaj se na koncu zaključi s krajšim in zeliščno-hmeljnim pookusom.

Prunkov svetli ležak je popolnoma tipičen svetli ležak naših t.i. gostilniških pivovarn - srednjega telesa, nekoliko manj svežega značaja ter kvasastega karakterja z občutno mero grenkobe. Zvarjeno za širši krog pivcev.
Cena: 2,50€ (1l; plastenka) - Hotel Prunk (Sežana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,5 / 5 → tipičen domač kvasni ležak z nekoliko preveč postanim občutkom v telesu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 4/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 9/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.