ponedeljek, 11. junij 2018

Valjhun Black IPA


Ime: Black IPA
Pivovarna: Pivovarna Valjhun, Velika Loka

Stil piva: Temni IPA

Vsebnost alkohola: 6,1%
Na voljo: steklenica



Potem, ko se je junak Valjhun prvič predstavil v krvavih, rdečih barvah, se sedaj vrača v popolnoma temačni, črni izvedbi. V dolenjski pivovarni so namreč zvarili temni IPA, ki so mu za tisti ekstra kremasti značaj dodali še ovsene kosmiče. 

Temačni Valjhun je popolnoma črne barve ter zakrit z večjo a zelo hitro sesedajočo milnato glavo, ki je bež odtenka. V aromi nas pozdravi tipičen IPA karakter s hmeljnimi toni tropskega sadja, v ozadju pa se že prikazujejo tudi bolj temne, čokoladne note, kasneje pa tudi nekaj vanilije. To prepletanje hmeljnega in sladnega značaja se nadaljuje tudi v okusu, čeprav na nekoliko bolj nežen način - hmeljno grenkobo dopolni zelo blag praženo obarvan finiš, s seboj pa pripeljeta še nekaj črnega ribeza. V pookusu pa se prevladujoči grenkobni značaj le še nadaljuje in dolgo pusti svojo sled. 

Valjhun Black IPA v aromi zelo lepo pokaže značilnosti obeh svetov, v okusu pa nad sladnimi značilnostmi vseeno precej bolj prevlada hmeljni, IPA karakter. Tako je temni Valjhun nekoliko lahkotnejši (prav tako manj kremasti) in nežnejši temni IPA.
Cena: 2,81€ (0,5l; steklenica) - Pivoljub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → v redu, nekoliko preprostejši v okusu oz. temni le v izgledu in malenkost v aromi
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar