petek, 29. junij 2018

Ime: Franz Josef
Pivovarna: Ekološka kmetija Šlibar, Tržič

Stil piva: Bok

Vsebnost alkohola: 7,2%
Na voljo: steklenicaV današnjih časih gospod Franz Josef živi na ekološki kmetiji Šlibar v bližini Tržiča. Pri Šlibarjevih so namreč zvarili svojega Franza Josefa v stilu piva bok - to je močni ležak nemškega porekla. 

Šlibarjev Franz ima precej motno, temnejšo bakreno obarvano telo, ki je zakrito z manjšo kremasto glavo, le-ta pa je rahlo umazano belega odtenka. Aroma je nežnejšega značaja, prikaže pa se z blagimi piškotno-oreškastimi notami, blagim dodatkom suhega sadja in nekaj kvasnega pridiha z nežnejšimi začimbami. Kvasni občutek se kar konkretno prenese tudi v okus, ki je tudi kar precej zaznamovan z začimbami. Nekaj blage sladkobe leži v ozadju, zaključi pa se z daljšim pookusom. 

Franz Josef je pivo srednjega telesa, ki ga kar precej zaznamuje kvasno-začinjeni značaj, katerega smo bolj vajeni iz belgijskih piv - ni čisto tipični bok. Tako bo bolj verjetno všeč tudi tistim, ki so jim klasični belgijski stili piv bližji.
Kje še ga najdem?
  • Trgovin'ca Ekološka Kmetija Šlibar (Tržič)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,6 / 5 → zame ima preveč izrazit in oster kvasasti priokus
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.