četrtek, 14. junij 2018

Ime: Little Black Submarine
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Sladki stout

Vsebnost alkohola: 6,6%
Na voljo: točeno - pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lobikova druga novost za mesec maj sliši na ime Little Black Submarine, v sebi pa skriva marsikaj zanimivega in okusnega - tako kavo, kot ovsene kosmiče in tudi laktozo. Vse to se z Lobikovimi ustvarjalnimi domislicami poveže v celoto, tako da nastane Milk Coffee Oatmeal Stout.

Izgled te pivske podmornice zaznamuje kot noč črno telo, ki se za izjemno kratek čas pokrije še z zelo tanko bež obarvano glavo, ki pa izgine preden naredimo prvi požirek. V aromi prednjačijo solidne in prijetne čokoladne note, ki jih pred tem napove zelo nežno pražena kava. Kasneje pa se tej kombinaciji pridružijo še blagi, a simpatični vanilijevi pridihi. Okus je prav tak kot bi ga pričakovali - najprej lahkotno pražen, sledi nekaj sladkobe čokolade, v pookusu pa še nežno kavnat z nekaj grenkobe. 

Little Black Submarine je nekoliko bolj lahkotnega telesa, a še vedno s tisto potrebno in pričakovano svilnatostjo. Kavni značaj je prisoten, a ni pretiran, tako da ne bo (preveč) zmotil niti tiste, ki niso ljubitelji kave. Zelo dobra alternativa jutranji kavici ob zajtrku, ali pa kar zajtrku.
Cena: 2,50€ (0,15l; točeno) - Mi(KK)ro Beer Fest (Krško)

Kje še ga najdem?
  • Lajbah (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → želel bi si nekoliko več telesa, mi je pa všeč, da kava ni pretirano izrazita
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.