sreda, 13. junij 2018

Ime: Gallink
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Temni IPA

Vsebnost alkohola: 9,3%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V Bevogu so zopet pripravili nekaj posebnega. Zvarili so namreč temni IPA, ki pa so ga nato v sodelovanju s slavnim irskim Jameson viskijem postarali v njihovih sodih. Vse so nato zavili v vijolično "paperbag" serijo, ki simbolizira tudi izvor imena tega zvarka. Gall Ink je bilo namreč vijolično črnilo, ki ga je uporabljal slavni Pliny the Elder. 

Bevogov in Jamesonov otročiček je temno rjave abrve, na vrhu kozarca pa kar nekaj časa posedi bež kremasta glava. V aromi se najprej prikažejo prijetne čokoladne note z nekaj tropskega sadnega dodatka, ozadje pa tvori prijeten a ne preveč izrazit vonj viskija, skupaj z lesnim pridihom in nekaj vanilije. Ko pa se pivo nekoliko ogreje čokolada in vanilija le še pridobita na izraznosti. Tudi okus lepo sledi aromi - prav lepo začutimo čokoladno sladkobo, ki jo kasneje dopolni in uravnoves zmerna hmeljna grenkoba. Za poseben čar pa poskrbi rahel lesni značaj in kar nekaj topline alkohola, ki se v kremastem telesu zelo lepo povežejo v celoto. 

Gallink je že tako zelo zanimivo pivosamo po sebi, če pa ga bomo počasi srkali dalj časa, bomo lepo zaznali kako se arome in okusi kar konkretno spreminjajo iz nekoliko bolj IPAstih v precej bolj čokoladno-lesno-vanilijaste, še kasneje pa v še bolj viskijaste.
Cena: 4,80€ (0,33l; steklenica) - Bevog Brauhaus (Bad Radkersburg)
  • Pivohram Golar (Gornja Radgona)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → zelo zanimiv in kompleksen, le ostrina alkohola je malenkost pretirana in preveč izstopa
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.