ponedeljek, 04. junij 2018

Ime: 29 Mango Session IPA
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Lahki IPA

Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno - steklenicaLeta 1829 je Josef Ressel prvič preizkusil svoj slavni ladijski vijak, to letnico pa so si za ime svojega novega piva sposodili tudi v pivovarni Ressel. Tokrat za lahki IPA, v katerega je pivovar narezal še velike količine sočnega manga.

Izjemen "juicy" izgled piva zaznamujeta super motno, ognjeno oranžno telo ter manjša in neobstojna bela glava. Note sočnega manga takoj po odprtju kar butnejo iz steklenice, ko pa se v kozarcu le malenkost umirijo, je zaznati tudi blage citrusne pridihe v ozadju. Solidna hmeljna grenkoba ponudi v okusu popolno nasprotje sladki sadni aromi, poleg pa se sicer pojavi tudi blaga sadna sladkoba. Na koncu se vse skupaj zaključi s solidnim in precej trajajočim hmeljno-zeliščnim pookusom. 

Lahkotni in sveži Mango Session IPA s svojo aromo navduši vse ljubitelje trpskega sadja, medtem ko bo s svojo grenkobo v okusu zadovoljil želje ljubiteljev IPA stila piva.
Cena: 2,10€ (0,33l; steklenica) - Pivovarna Ressel (spletna trgovina)

Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → sadna aroma in grenkoba kot bi si želel, za popolnost manjka le malenkost več manga v okusu
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.