nedelja, 07. februar 2016

Ime: Beer Pub StarCraft
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik; za Beer Pub, Kranj
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola:

Ocena: 3,6 / 5

Zasnovan v garaži, zvarjen v pivovarni Mali Grad, postrežen v Beer Pubu Kranj. Takšna je zgodba piva StarCraft, prvega pub pale ale piva, ki se ga dobi v tem kranjskem pubu. 

Pred očmi se nam v pubu pojavi pivo motne in svetle zlate barve, pokriva pa ga majhna, precej obstojna in zelo kremasta bela pena, ki za seboj pusti lepo sled. Takoj, ko kozarec približamo nosu, vanj pridrvijo zelo zaznavne in močne note karamele. Čez kar nekaj časa pa lahko v ozadju zasledimo še travnati pridih in nekaj borovcev, če smo zelo pozorni pa tudi nekaj grenivke. V okusu bomo takoj na začetku srečali nekaj blage sladkobe, ki pa jo v trenutku zbrca stran zelo solidna in konkretna hmeljna grenkoba. V pookusu se nam v misli zopet prikrade nekaj karamele, a le za kratek čas. 

StarCraft se tako izkaže kot dokaj lahko pivo, ki nima tako izrazite hmeljne arome, vse to pa nadoknadi s konkretnim karamelnim pridihom in okusom. Najlažje bi ga opisali kot "old school" pale ale s karakterjem angleških pubov.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.