ponedeljek, 02. november 2015

Ime: Pale Ale
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika
Stil piva: Angleški pale ale
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 3,4 / 5

HumanFish Pale Ale je eden izmed bolj zgodnih zvarkov te vrhniške pivovarne, ki se je obdržal na točilnih napravah še do danes. Drugače pa gre za pivo v klasičnem angleškem pale ale stilu, ki ga v deželi izvora sicer poznajo pod imenom "bitter".

Vrhniški pale ale se predstavi z rahlo motno jantarjevo barvo, na vrhu pa se postavlja srednje velika in dokaj obstojna glava, ki ima rahlo umazano belo barvo. Kot smo že navajeni od piv pivovarne HumanFish, je aroma precej blaga, zaznamo pa lahko nekaj cvetličnih in travnih hmeljnih tonov, ki dopolnijo blag vonj sladu. V okusu prevladuje prisotnost biskvitnega sladu, ki mu je dodanih še nekaj not travnatega hmelja in mila grenkoba. V pookusu prevladuje nežna grenkoba z nekaj kruhastega priokusa. 

HumanFish pale ale se tako pokaže kot dokaj nežen ale, v katerem je tehtnica nagnjena v prid sladu. Ravno zaradi tega tudi rahlo odstopa od ostalih pale ale piv, ki imajo zaradi ameriškega značaja bolj hmeljnati karakter.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.