sreda, 03. junij 2015

Ime: Hop Head
Pivovarna: Carniola Brewery, Žirovnica

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,7%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Hop Head je malo drugačen IPA stil piva kot smo ga morda navajeni. Na prvi pogled se s svojo rahlo motno temno jantarjevo barvo in dokaj majhno, toda obstojno bež glavo morda ne razlikuje tako zelo, toda vse se spremeni pri aromi, kjer ni tistih značilnih arom agrumov. Odlikuje ga karamelna aroma z biskvitnimi notami, v ozadju pa lahko zaznamo tudi zelo nežne sadne vonje. Okus tega piva pade bolj na sladko stran, saj ga spremlja le rahla hmeljna grenčica (navkljub imenu), toda poleg biskvitnega in karamelnega okusa lahko zaznamo tudi nekaj zeliščnih not hmelja. V pookusu pa nas za kratek čas spremlja tudi rahlo pikanten občutek. 

Morda res ni standardna IPA, toda še vedno je odlična. Najbolj pa prija takrat, ko si želite stopiti korak stran od tipičnega okusa IPA piva. 
Cena: 2,50€ (0,5l; steklenica) - Carniola Taproom (Žirovnica)

Kje ga še najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.