petek, 20. oktober 2017

Maister Gallus


Ime: Gallus
Pivovarna: Maister Brewery, Kamnik

Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Ležak je v osnovi zelo preprosto pivo. A kot pravijo, je dober ležak zelo težko narediti. Tako, da mora biti pivovar že pravi majster. No, v pivovarni Maister se že najde vsaj en tak. Kajti, eno izmed njihovih najnovejših piv je prav ležak, poimenovam po enem najslavnejših slovenskih skladateljev.

Gallusova skladba se začne z zelo motno zlato barvo, ki ji ritem za krajši čas drži še srednje velika bela glava. Nežna aroma se prikrade zelo potiho, v njej pa se prepletajo blage travnate note hmelja, medtem ko ozadje tvori rahel sladni pridih belega kruha. V okusu je zgodba nekoliko drugačna in glasnejša, kajti takoj nas pozdravi zmerna hmeljna grenkoba z blagim travnatim značajem, v ozadju pa se suka še nekaj mile sladkobe. S tem pa se Gallusova simfonija tudi zaključi, brez kakšega izrazitejšega pookusa.

Gre za lahkotno delo, ki mu dodatno vzpodbudo po grlu navzdol ponudi še kopica mehurčkov. Ležak, ki ni samo piten, kot smo morda bili navajeni, ampak je zelo okusen predstavnik tega tipa piva.
Cena: 2,50€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar