torek, 26. januar 2016

Ime: Kovaško Temno
Pivovarna: Hotel pod Roglo, Zreče
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5,4%

Ocena: 2,7 / 5

Kovaško temno pivo je proizvod domače pivovarne, ki jo boste našli v Hotelu pod Roglo - tam proizvajajo piva stila ležak, ki vam jih ponudijo tudi v svoji pivnici.

V vrčku zagledamo pivo temno rjave barve, ki je že skoraj popolnoma črno. Na vrhu najdemo še srednje veliko peno bež barve, ki počasi izginja. Aromo zaznamujejo zelo prijetne in lahko zaznavne note čokolade in karamele, ki jim družbo dela še blaga praženost. V nasprotju z aromo, je okus precej nežen in dokaj neizrazit. Občutimo sicer nekaj praženega priokusa, ki je zelo mil, ter izredno blago grenkobo čisto na koncu. 

Telo tega ležaka je izredno lahko, na trenutke pa celo rahlo vodeno. Zelo lahko pitno, toda pogrešamo rahlo bolj izrazit okus, medtem ko je aroma po drugi strani zelo privlačna. Morda pisan na dušo ljubiteljem zelo nežnih ležakov.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.