četrtek, 30. november 2017

Ime: Amber Ale
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Jantarni ale
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,3 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Jeseni se Ljubljana prelevi v prelepe jesenske barve, zato je to skrajni čas, da se tudi Loo-blah-nah zgleduje po njej. In se je. Zvarili so namreč jesensko primerni, nežnejši in sladno orientirani Amber Ale.

Pivo se prikaže v motnih, jesenskih barvah, natančneje v umazano bakrenem odtenku, pokrije pa se s tanjšo belo glavo. Sladni karakter nas nežno požgečka po nosu z blagim piškotnim značajem, ki mu družbo malo dlje v ozadju dela še nežnejši sadni pridih jagod. Rahlo piškotno sladkobo v okusu nekoliko dopolni še nežna karamela, poprast značaj zadržane hmeljne grenkobe pa pivu doda tisti pravi karakter. 

Ljubljanski jantarni ale se tako pokaže v prijetnem, jesenskem značaju. Srednje lahkotnega telesa s konkretnejšo vsebnostjo mehurčkov lepo steče, je preprost in lahkotno piten. Mogoče se v aromi le malenkost preveč drži nazaj.
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Spin Bar (Brezovica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.