torek, 26. februar 2019

Lobik Despacito 2


Ime: Despacito 2
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Trojni NEIPA

Vsebnost alkohola: 9%
Na voljo: točeno - pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Des...pa...cito... Ne, ne bomo najedali s to najbrž najbolj nadležno pesmijo. Lobiki sicer pravijo, da je to najbrž najboljša pesem vseh časov za vedno, tako kot to velja za hmelj sorte citra, ki so ga fantje uporabili v tem trojnem NEIPA zvarku.

Štajerski Despacito ima popolnoma identičen izgled kot pomarančni sok - je popolnoma motne oranžne barve, za kratek čas pa pogled nanj zastre manjša, umazano bela glava. Aroma se priplazi na bolj nežen način s prijetnimi tropskimi sadnimi notami in seveda nepogrešljivimi citrusi. V okusu spoznamo nežnejšo hmeljno grenkobo, ki jo lepo zbalansirajo blage sadne note s svojo sladkobico. Pookus pa svoj grenkobni značaj z nekaj poprastega finiša kar še nekaj časa pusti na jeziku.

Despacito 2 je tako še ena zanimiva stvaritev iz pivovarne Lobik. Morda nekoliko bolj nežnejših "juicy" lastnosti v aromi in okusu na prvi vdih in okus (kot so nas Lobiki že razvadili), a s tem tudi zelo dobro zakrije svojo precej visoko alkoholno stopnjo, ki je skorajda ni zaznati.




  • Reservoir Dogs Točilnica (Nova Gorica)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → morda nekoliko sramežljivejšega juicy sadnega značaja (npr. v primerjavi z njihovim Able Archerjem in Enemo) - je pa kljub ka konkretnemu alkoholu izjemno preprosto piten
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar