ponedeljek, 12. avgust 2019

Lobik Levitate


Ime: Levitate
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Dvojni NEIPA

Vsebnost alkohola: 8%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Glede na to, kaj Lobiki najraje ustvarjajo, ni dvoma, da ne bi po nekaj pločevinkah piva Levitate zares lebdeli. Konkreten dvojni NEIPA, nabit s hmeljem in kar nekaj % alkohola, kot se za stil spodobi.

Za krajši čas bomo lahko lebdeli na manjši rumenkasto-beli glavi, ki kmalu razkrije sokasto vsebino - popolnoma motno oranžno obarvano telo. Iz kozarca puhtijo lepo izrazne in zaznavne hmeljne arome z notami sladkega sadja - sočen mango, breskve in še kaj za povrhu se najde notri. Tudi v okusu se v začetku požirka lepo pokaže sadna sladkoba, ki pa jo kmalu prevzame srednja hmeljna grenkoba s kar izrazitim in ostrim hmeljnim značajem. Na koncu pa se ta občutek še dolgo valja po naših ustih v pookusu.

Levitate je konkreten dvojni NEIPA, kar pošteno nasitnega telesa in lepo zaznavne alkoholne stopnje, ki kar nekoliko podžge - ne bo ravno pivo najprimernejšo za tiste nežne okuse, ampak za konkretnejše priložnosti.




  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → kar konkretnega značaja, malo mi je pretiran z zaznavnostjo alkohola in nekoliko preoster, oz. mu malo zmanjka sadnega ravnovesja, ki smo se ga tako na/razvadili od Lobikov
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar