petek, 7. junij 2019

Lobik Smithereens


Ime: Smithereens
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Dvojni NEIPA

Vsebnost alkohola: 8%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Slovar bi rekel: blow to smithereens - razbiti nekaj na majhne koščke. In točno to naj bi naredil novi dvojni NEIPA zvarek iz pivovarne Lobik zaradi svojih konkretnih količin hmelja sorte el dorado in equinox. Torej, še ena hmeljna bomba.

Že na prvi pogled Smithereens izgleda kot sadni sokec, za kar poskrbi njegov super motnikav, "juicy" izgled z bledo, sončno-rumeno barvo ter tanko in ne ravno obstojno belo glavo. Zaznamuje ga zelo prijetna, vabljiva in lepo prikazana tropska aroma s sladkim značajem manga, ter citrusnim ozadjem grenivke s cvetličnim pridihom. Srednje nežna grenkoba s svojim blažjim zeliščnim občutkom na rahlo podraži, za svež značaj pa poskrbi nekaj citrusnega priokusa ter trajajoč in nežnejši pookus.

Smithereens je nekoliko lahkotnejšega telesa in izjemno svežega značaja. S seboj prinese vse, kar se od NEIPA zvarka pričakuje - izgled, aromo in okus ter tako predstavlja še eno mojstrovino izpod rok fantov pivovarne Lobik. Pivo za tiste najbolj hip ljubitelje piva.




  • Lobik Taproom (Maribor)
  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,3 / 5 → pivo kar kriči po primerjavah z Able Archer '83 - pošteno povedano, oba sta vrhunska juicy zvarka, čeprav dam majhno prednost še vedno Archerju - kar pa ne pomeni, da bi se Smithereensa kdaj branil
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar