sreda, 04. maj 2016

Ime: Red District
Pivovarna: Pivovarna Carniola, Žirovnica
Stil piva: India pale ale
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 4,1 / 5
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10) 

Po novem se tudi v Žirovnici na Gorenjskem nahaja rdeča četrt. Toda kar počasi. V našem primeru namreč govorimo o enem najnovejših piv pivovarne Carniola. Gre za pivo stila IPA, ki je narejena iz enega samega hmelja - t.i. single hop IPA (enohmeljna? IPA). Sliši pa na ime Red District.

V kozarcu pred nami se pojavi motno pivo temno jantarne barve, ki ga pokrije dokaj velika kremasta pena bež barve, tam pa počaka kar dolgo. V aromi se mešajo sladne arome piškotov (z nekaj karamele daleč v ozadju) in hmeljni toni sladkega sadja. Najprej prevladuje sladni značaj, nato pa bolj do izraza pride tudi sadni pridih, ki se na koncu spet rahlo umakne sladu. Okus je rahlo bolj nežen, a nikakor ne zadržan. Napove ga zelo blaga in kratkotrajna sladkoba, sledi pa ji srednje izrazita hmeljna grenkoba, ki ni niti pretirana, niti premila. V pookusu se ta grenkobni občutek nadaljuje, čisto na koncu pa dobi še zelo nežen dodatek piškotov.

Gre za srednje lahko pivo, ki pa na nežen način ponudi vso polnost okusa. Prevladuje hmeljni značaj, ki pa je ravno prav zadržan, da bo všeč tudi bolj občutljivim brbončicam in ne samo hmeljnim glavam.
Cena: 2,75€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Carniola Taproom (Žirovnica)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Kategorije

Zagotavlja Blogger.