četrtek, 6. junij 2019

Lobik Balerina


Ime: Balerina
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Rdeči IPA

Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Bodi moja balerina, kot pred leti tisto noč." Štajerski Lobiki so navdih za ime svojega rdečega IPA zvarka poiskali v pesmi Balerina skupine Mambo Kings, ki je po njihovem mnenju najboljša pesem, ki jo lahko pijan poslušaš v tuji državi na tap takeover dogodku. Čisto po Lobikovo.

Balerina pred nami zapleše v skorajda prozorni bakreno-rdečkasti obleki, zavije pa se v tanko tančico bež obarvane pene. Njen parfum poleg nežnega sladnega značaja s piškoti zaznamuje še lepo prepoznaven vonj sladkega sadja (breskve) in vrtnic. Pozdravi nas s srednje grenkobnim značajem, ki je rahlo zeliščno naravnan, medtem ko na koncu pokaže tudi svoj kar lepo sladek karakter. Poslovi pa se s krajšim in nežnejšim pookusom, ki je rahlo zeliščen in tako je ples te Balerine končan.

Balerina se tako pokaže kot nežnejši zvarek, preprostejših lastnosti, ki je v tej svoji nežnosti povsem prijeten in lahkotno piten. Tokrat, nekaj malo drugačnega iz kotlov pivovarne Lobik.




  • Lobik Taproom (Maribor)
  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → preprosto in prijetno pitno, to kar v bistvu pričakuješ od rdečega IPA piva - ni moj najljubši, ampak steče zelo lepo in lahko
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar