petek, 8. februar 2019

Ressel 06 Hopfenweisse


Ime: 06 Hopfenweisse
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Hopfenweisse

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Iz pivovarne Ressel zopet prihaja nekaj novega, zanimivega in rahlo drugačnega. Pod številko 06 se namreč skriva njihov Hopfenweisse - tradicionalno bavarsko pšenično pivo, a na modernejši način. Pivo je zvarjeno s pravim kvasom pšeničnih piv, a nato nadgrajeno s konkretnimi količinami ameriških hmeljev, ki pivo popeljejo na drugo raven.

Pred nami se tako znajde izjemno motno pivo sončno rumene barve, ki izgleda kot sok, pokriva pa ga srednje velika in kar kremasta ter obstojna bela glava. Že prvi bežni vdih ponudi konkretno hmeljasto aromo z veliko količino citrusov, kjer zelo izstopajo note limoninih bombonov - torej, zelo hopfen aroma. Srednja hmeljna grenkoba z malo pikantnega značaja podraži naše brbončice, v ozadju pa je zaznati tudi nekaj sladkobe, ki jo povezujemo s pšeničnimi pivi. Daljši in nekoliko nežnejši pookus, pa zaključi to hibridno pivo.

Resslova šestica je zelo lahkotnega, reli bi kar poletnega telesa. Zelo lepo pokaže značaj gore hmelja, ki je bila uporabljena, precej bolj pa je sramežljiva s svojim pšeničnim značajem, ki pa je vseeno tam. Modernejša, bolj hmeljena verzija pšeničega piva, ki je nekoliko weisse, a precej bolj hopfen.




  • Kralj Matjaž (Novo mesto)
  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → kot ljubitelju hmelja in ne ravno najboljšemu prijatelju klasičnega pšeničnega značaja se mi to pivo precej dopade - zelo osvežilno, še bolj prijetno in primerno pa v toplejših, poeltnih dneh
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar