ponedeljek, 11. marec 2019

Omnivar Weiss Guys Finish Last


Ime: Weiss Guys Finish Last
Pivovarna: Omnivar Brewery, Ljubljana

Stil piva: Pšenični ale

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Weiss Guys Finish Last je hibridni zvarek izpod rok pivovarskih mojstrov pivovarne Omnivar. V sebi skriva hmeljne elemente modernega ameriškega IPA piva, prav tako pa tudi pšenične lastnosti klasičnega bavarskega pšeničnega piva.

Ogromna in precej penasta bela glava se za izjemno dolgo časa usede na rumeno-zlato in zelo bledo vsebino kozarca. V aromi nam uporabljene hmeljne sorte Citra in Styrian Wolf pričarata prijetno in lepo zaznavno, ter predvsem svežo, kombinacijo citrusnih in tropskih not - družbo pa jim dela nekaj dihov tipične bananine arome pšeničnih piv v ozadju. Tudi v okusu se nadaljuje kombinacija obeh svetov - srednjo hmeljno grenkobo dopolnijo nekoliko popraste in nežno začinjene note s precej izrazitim citrusnim značajem v finišu. V kombinaciji s konkretno kombinacijo pa tako še bolj podraži brbončice.

Weiss Guys Finish Last je lahkotnejšega telesa in svežega ter osvežilnega, poletnega značaja. V sebi pa zelo lepo prikaže lastnosti iz obeh svetov varjenja piva, lepo združeni v eno celoto - čeprav v okusu malo bolj pokaže svoj pšenični značaj.




  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → mogoče malo preveč penasto v ustih, a zelo sveže in lepo pitno - za ne ravno ljubitelja pšeničnih klasik, je to pivo vseeno precej solidno tudi meni
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar