ponedeljek, 15. avgust 2016

Ime: Superstar
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj

Stil piva: Pšenična IPA
Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4,1 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Še ena IPA več boste rekli. Res je, toda Superstar ni kakršnakoli IPA, ampak je v bistvu WIPA (wheat/white IPA) ali po domače pšenična IPA. Torej lahko od tega zvarka pričakujemo vse značilnosti klasične moderne IPE, zvarjene na pšenični osnovi.

Vizirjev superzvezdnik se odene v motno in žarečo oranžno barvo, na glavo pa si za nekaj časa povezne srednje veliko belo peno. V aromi se srečajo značilen začimbni pridih belgijskih pšeničnih piv in sadni toni hmelja kjer prednjačijo agrumi, pridno pa jim sledijo še sladke sadne note. Okus se pokaže z razmeroma konkretno hmeljno grenkobo, ki od samega začetka pa do konca navdušuje pivca. Suh finiš in trajajoč grenkobni pookus pa zaključita celoto.

Superzvezdnik se tako pokaže s svojim pšeničnim in tudi s svojim IPA karakterjem, katerega ima na pretek. Lahkotno pivo z zmerno stopnjo alkohola in zelo konkretno karbonacijo pa tako deluje zelo sveže in osvežilno. Več kot primeren sopotnik skozi poletje. Pravi superzvezdnik. 
Cena: 2,98€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
 • Pivoljub (Ljubljana)
 • Že v redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

2 komentarja:

 1. Kak 4,1 noooooo, če je VEDNO pokvarjen, kaaaaaak, prosim neko razlago, ne morem spat več

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ta, ki sem ga jaz ocenil nikakor ni bil pokvarjen. To je bilo prvič, ko sem ga pil. Sem pa dobil po tistem tudi jaz takega, ki ni bil vreden tega. Ampak ocena se nanaša na tisto verzijo, ki je bila pač taka kot treba. Simpl.

   Izbriši

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.