sreda, 19. junij 2019

Time 10 O'clock Brown Ale


Ime: 10 O'clock Brown Ale
Pivovarna: Time Brewery, Radlje ob Dravi

Stil piva: Rjavi ale

Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V koroški pivovarni Time pravijo, da je deseta ura ravno prava za temnejše pivo. Tako so pripravili svojo verzijo stila brown ale, ki pivca ne pusti ravnodušnega, saj ga vsak požirek popelje v raziskovanje okusov, ki jih ponuja.

10 O'clock je izredno temnega rjavega telesa, v bistvu kar že čisto črnega, njegov izgled pa dopolni srednje velika bež glava, ki je lepo kremasta in kar potraja. Iz kozarca kar butne zelo všečna aroma, ki jo odlikuje kombinacija nežnejše čokolade in bolj pogumnega kokosa - ali je kdo omenil čokoladne kocke s kokosom? Zmerna grenkoba, nekoliko zeliščnega značaja, zaznamuje okus, dopolni pa jo nekoliko pražen priokus. Še krajši pookus in ura 10 je mimo.

Time 10 O'clock je prijetnega značaja in za brown ale nekoliko lahkotnejšega telesa. Dodatek kokosa v aromi definitivno zmaga, v okusu pa je nekoliko bolj preprost in nekompliciran.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo prijetna aroma, toda okus je po takem udarnem začetku nekoliko bolj prazen, manj izrazen - še vedno dober in kot celota zelo všečen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar