sobota, 7. september 2019

Thirsty River Bronzie


Ime: Bronzie
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Rjavi ale

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Rjavi ale se pri naših pivovarjih sicer občasno pojavi, vendar pa ne gre za preveč popularen oziroma pogosto varjen stil piva. Kar je škoda, saj gre za zanimivo in predvsem lahko pitno pivo. Svojo verzijo tega stila so z Bronziejem predstavili tudi v bovškem Thirsty River Brewing.

Bronzie je precej temno kostanjevo-rjave barve, na vrhu pa posedi srednje majhna glava umazano bele barve, ki jo počasi popiha. Nežna sladna aroma prevlada s svojim oreškasto-piškotnim karakterjem, ki mu družbo daleč v ozadju dela še blag sadni piš. Rahla sladkoba piškotov se predstavi pred kar zajetno količino oreščkov v okusu, za nekaj balansa pa poskrbita nežnejša grenkoba, ter kar trajajoč in lepo zaznaven pookus.

Bovški Bronzie je pivo kar pošteno izraženega oreškastega značaja, kar je seveda tudi za pričakovati, s svojim srednje lahkotnim telesom, ki lepo steče po grlu, pa poskrbi tudi za to, da je zelo preprosto piten.




  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → prijeten, oreškasto zaznamovan brown ale, lepo piten in kar precej všečen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar