torek, 20. november 2018

Mali Grad Piškotek


Ime: Piškotek
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Rjavi ale

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tisti, ki se je vsaj že nekajkrat ustavil v Točilnici Mali Grad ali pa na njihovi stojnici na kakšnem izmed festivalov, je najbrž že srečal Gašperja, komercialista pivovarne Mali Grad. In na njegovo željo so v pivovarni zvarili tudi tale Piškotek v stilu piva rjavi ale.

Ta Piškotek je popolnoma temne, kostanjevo rjave barve, že skoraj črne na pravi svetlobi, pokrit pa je s srednje majhna bež glavo, ki pa je lepo kremasta in precej obstojna. Na začetku se prikaže nežna sladn aroma, ki s seboj prinese zelo blage pražene note, kasneje pa se le nekoliko bolj opogumi in poleg bolj izraženega piškotnega/oreškastega sladnega značaja pokaže mogoče še kar malo pridiha viskija. V okusu se lastnosti iz arome kar nekoliko potencirajo - najprej pride do izraza pražen značaj, kasneje pa se bolj izkaže sladkoba sladu, ki ji sledi še zmerna hmeljna grenkoba in krajši pookus.

Piškotek ni pretirano nasiten je celo nekoliko bolj lahkotnejšega značaja, ob tem pa je prijetno svilnat z lahkotno kremasto teksturo. Po eni strani zelo preprost in predvsem piten, za kar pa je bil tudi zvarjen.




  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → povsem simpatičen in nekompliciran, a bi glede na njegovo ime vseeno pričakoval malo bolj izražen sladni (mogoče čokoladni) značaj - vseeno pa preprosto teče
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar