nedelja, 2. avgust 2020

Mahnič Pale Ale

Pivo

Pale Ale

Pivovarna

Pivovarna Mahnič - Kozina

Stil

Angleški ale

Alkohol

5,2%



V pivovarni Mahnič, dobro poznani gostilniški pivovarni iz Kozine, so dolga leta svojim gostom ponujali le svoja dva domača ležaka - temnega in svetlega. Vendar tudi oni sedaj stopajo v korak s časom pivovarstva, kajti v ponudbo so dodali tudi domači pale ale.

Precej izrazit sladni značaj prevladuje v aromi s sladkim občutkom piškotov in karamelnih kosmičev. Nekoliko motnikavo telo zlate obarvanosti se v kozarcu zastre s sicer manjšo belo glavo, ki pa se le počasi umika. V okusu po jeziku malenkost podraži blaga hmeljna grenkoba, ki pa jo dopolni in tudi prevzame prav tako nežna sladna sladkoba z občutkom maslenih piškotov. Rahlo grenkoben pookus pa na koncu še malo poleži na jeziku. 

Mahničev Pale Ale je lahkotnega telesa in zelo preprostega in klasičnega značaja v katerem je izredno sladno zaznamovan. Ni ravno najbolj karakteren pale ale, je kar precej bolj zadržan in umirjen, ampak pivcu konec koncev vseeno ponuja nekaj pravega značaja. 


Kje naj ga iščem?


  • Gostilna in Pivovarna Mahnič (Kozina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → sicer preprosto piten, brez posebnosti, hmeljni značaj je preveč zadržan za moj okus, ampak ni slab

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar